Followers

Friday, February 18, 2011

changes

apa yang berbeza nya???
my life remain the same.
pegi keje balik keje. same no changes....
bosan bukan.... nak buat cenna kan.

yang bezanya my job task. pasai pa la semenjak buat gaji ni rasa hidup tak berapa nak best. jiwa tak tenteram. asik la dok terpikir betul ke gaji orang yang ku buat tu. kalau salah habis la kena bambu ngan depa... cen tu la hari2 sampai terbawak2 dalam tidur. haihhh.......

sangat tak tenteram. risau bab2 duit orang ni. kita pon paham la kan memasing ada komitmen sendiri. every month mesti ada nak kena bayar yang tu nak kena bayar yang ni. kalau tersilap bayar gaji orang tak pasal menyusahkan sudah.

yang bestnya bila buat gaji ni time ni la baru rasa kewangan yang real sebab ada calculation segala. setiap surat yang sampai atas meja ku ni memang almost berbeza cara bayaran nya. so banyak lah changes yang nak kena di calculatekan. bahagi darab minus tambah sana n tambah sini. cenggitu lah yek. compared tu my job task yang lama memang 100% buat kerja ngan sistem. so no need to pikir banyak. semua tinggal key in je. fill in the blank kata omputih nya. senang bukan. tapi dokumen nya sangat menimbun nak di key in kan.

pape pon semoga ku success buat gaji ni and tak buat mistake.

4 comments:

  1. pzi..agak2 yg gaji sikit tu ko up la sikit..haha..

    ReplyDelete
  2. ayu : kalau boleh la buat macam tu gaji aku lah yang aku buat dulu. hahaha.......

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails