Followers

Thursday, November 4, 2010

TV Alhijrah

sekarang ni selain tv1 tv2 tv3 ntv7 8tv & tv9 ada satu channel baru kat tv. ni utk yang bukan ada astro eh... nama channel tu alhijrah. sekarang katanya baru dalam tempoh percubaan ke Klang Valley, Terengganu, Johor, Sabah & Sarawak. yang tv ada astro belom boleh add channel ni. pasai pa tak tau plk.
kalau tak salah channel dia kat Klang Valley CH55 ber frekuensi 743.25 MHZ. sebab ku baru carik malam tadi utk tv kat rumah. tapi belom sempat nonton...
katanya akan rasminya bersiaran Januari 2011 nanti. kira macam ala ala astro oasis la kot.
bagus jugak tu kan Malaysia negara Islam.
kena lah ada banyak tv yang berunsurkan agama macam tv9 tu kan.

3 comments:

  1. oo..mesia negara islam ekk?baru ku tau..hahaha....

    ReplyDelete
  2. bahasa rasmi malaysia bahasa melayu
    agama rasmi malaysia agama Islam

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails