Followers

Monday, October 11, 2010

tak berjaya meminimumkan makanan

akhirnya ku tewas lagi pada hari ni. malam tadi sebelom tido dah pasang niat nak puasa sunat hari ni sebabnya 2 hari di kampung telah mencekik dengan rakusnya. bangun pagi2 seperti kelaziman terus menuju ke dapor teguk air masak... ops kan dah niat nak puasa tapi cancel lah kot dah terminum ni. hehehe. alasan jer kan. tapi dah bisik2 dalam hati hari ni takmo makan banyak.
sebelom masuk ofis pikir jugak lagi berkali kali sambil drive tu nak g tapau breakfast dulu ke tak.
sebab nak meminumkan makanan so konon2 nak breakfast air milo yang dibuat sendiri + biskut jer. so zass terus ke opis tanpa singgah di mana2 payung makanan. rezeki datang tanpa diundang....dapat roti canai kuah dal lah pulak. rezeki jangan ditolak. so apelagi telan je lah...kenyang dah bahagian breakfast alhamdulillah lama tak makan roti canai.....

pukul 11am cam tu ku makan pulak bihun goreng. mmg kalah kalau ada bihun goreng. itu mmg my feveret. tak boleh tolak. tak tengok dah kiri kanan depan belakang terus kunyah2 telan. alamak bihun goreng ni masin lah. makan 2-3 sudu jugak dalam masin2 tu. kecewa :-(
kekonon cukuplah tu menu utk bahagian pagi + cover lunch sekali memandangkan ptg nanti ku ada meeting so mesti ada makan (harapan...hehehe).
so untuk mengisi perut yang telah sedia terisi time lunch nanti plan nak buat air milo yang tertangguh sedari pagi lagi tadi. tuptup dapat pulak call dari unit it diorang buat makan2....
hadus tak pergi rugi ni. ni yang sambil type sambil suap laksa johor.... maveles lah....see....



maka tak terminima lagi lah menu saya untuk sekian kalinya.... adakah esok masih ada harapan????
jangan haraplah kalau u masih tak berdisiplin fiza....

2 comments:

  1. selera tak penah padam ayu... memanjang nak makan je keje. camno tu?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails